Pictogram evacuatiestoel


Pictogrammen.nl heeft een nieuw pictogram toegevoegd aan haar webshop. In de categorie reddingsmiddelentekens kunt u nu ook het pictogram “Evacuatiestoel - Evac Chair” vinden.

Met dit pictogram kunt u de plaats aangeven waar een evacuatiestoel voorhanden is. Bij brand mag de lift niet gebruikt worden. Een evacuatiestoel maakt het mogelijk om mensen die slecht ter been zijn veilig via de trap te evacueren. Een bekend evacuatiestoel merk is de Evac Chair.

Lees meer
Geplaatst door Edwin Bieling

Van ADR naar de nieuwe manier van etiketteren met de GHS symbolen

CLP (Classification, Labelling and Packaging)

Nieuwe GHS gevarenetiketten en pictogrammen


De nieuwe manier van classificeren van stoffen en mengsels die in Nederland de wet milieugevaarlijke stoffenvervangt is het GHS ( Globally Harmonized System ).Net als het ADR zijn de GHS symbolen gebaseerd op de UN Recommendations en hebben ook dezelfde systematiek en opzet. Een verplicht onderdeel van GHS is het classificeren van stoffen en mengsels, zo ook het etiketteren hiervan.

 

Lees meer
Geplaatst door Boy van Wandelen

Welk vluchtwegaanduiding pictogram moet ik boven een trappengat plaatsen?

Wij kregen een vraag van een bezoeker van onze webshop: Welk pictogram moet ik nu boven het trappengat plaatsen? Er was een discussie met een installateur welke van de 2 onderstaande pictogrammen de juiste zou zijn. Wij hebben dit voor de bezoeker uitgezocht en zijn tot de conclusie gekomen dat het meest logische pictogram ook de juiste is die boven een trappengat geplaatst dient te worden.

De discussie ging om de volgende 2 pictogrammen:

Vluchtwegaanduidingspictogram naar boven/rechtdoor

 

 

Vluchtwegrouteaanduiding rechtdoor of naar boven

Dit pictogram wordt meestal geplaatst boven deuren en doorgangen. Ook bij finaleuitgangen zal er gebruik gemaakt moeten worden van dit pictogram.

 

 

 

vluchtwegrouteaanduiding naar benedenVluchtrouteaanduiding naar beneden.

Dit pictogram staat voor vluchtwegrouteaanduiding naar beneden.

 

 

 

Lees meer
Geplaatst door Boy van Wandelen

Vakbeurs Facilitair januari 2015!

Het thema Kwaliteit & beleving van de werkomgeving.

 

Afgelopen week 14, 15 en 16 januari heeft de vakbeurs Facilitair plaatsgevonden in de Brabanthallen in ´s-Hertogenbosch. De afgelopen jaren is facilitair uitgegroeid tot hét vakevenement in de facilitaire sector. Met een zeer breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair managment en gebouwbeheer dragen deze bij aan de kwaliteit en de beleving van de werkomgeving.

Lees meer
Geplaatst door Boy van Wandelen

Vakbeurs Facilitair
Beste Bezoeker/klant,

Volgende week op 14, 15 en 16 januari is Pictogrammen.nl te vinden op de Vakbeurs Facilitair.
Wilt u meer te weten komen over onze producten en diensten? Wij willen u graag uitnodigen om een bezoek te brengen aan onze stand.
Wij zijn te vinden op standnummer 1C.021.

De toegang tot de beurs is gratis. Wilt u gratis toegang zonder wachttijd?
Registreer u dan via:

Hier kunt u voorregistratieformulier invullen


Graag heten wij u van harte welkom op onze stand in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. 


Met vriendelijke groet,
Pictogrammen.nl

Lees meer
Geplaatst door Boy van Wandelen

Pictogram bewegende delen ISO 7010


Pictogrammen.nl heeft een nieuw pictogram toegevoegd aan haar webshop. In de categorie waarschuwingstekens kunt u nu ook het waarschuwingsteken “Bewegende delen ISO7010” vinden.

Voorkom letsel met dit waarschuwingspictogram "Bewegende delen ISO 7010" Met dit pictogram waarschuwt u personen dat er bewegende delen aanwezig zijn op het arbeidsmiddel of de machine. Pictogram bewegende delen ISO 7010 wordt o.a. gebruikt bij transportbanden, lopende banden en bewegende transporteer onderdelen van machines.

Lees meer
Geplaatst door Edwin Bieling

veranderingen-NEN-EN-ISO-7010Sinds 2012 is er op nationaal, Europees en internationaal niveau één norm voor veiligheidssymbolen. Het Europese normalisatie-instituut CEN heeft de internationale norm ISO 7010 ‘Registered safety signs’ overgenomen als Europese norm. Dit heeft ook gevolgen voor Nederland.
NEN is verplicht deze Europese norm over te nemen als Nederlandse norm. Deze norm wordt de NEN-EN-ISO 7010 genoemd. Omdat normen onderling niet strijdig mogen zijn, moet een aantal strijdige nationale normen (gedeeltelijk) worden ingetrokken of, indien het een andere toepassing betreft, worden herzien. Zaken die niet in Europese normen geregeld zijn, mag NEN in nationale normen omschrijven.

Lees meer
Geplaatst door Boy van Wandelen

Pictogram Verboden te betreden


Pictogrammen.nl heeft een nieuw pictogram toegevoegd aan haar webshop. In de categorie verbodstekens kunt u nu ook het verbodsteken “Verboden te betreden” vinden.

Met de voetjes en de rode rand met de diagonale rode streep maakt het verbodsbord duidelijk dat het verboden is op een bepaalde plaats te gaan staan. Het pictogram kan ook aan geven dat niet op een bepaald voorwerp gestaan mag worden.

Voorkom direct gevaar d.m.v. dit pictogram.

Lees meer
Geplaatst door Boy van Wandelen

Pictogrammen.nl heeft een nieuw pictogram toegevoegd aan haar webshop.

pictogram pas op voor hoofd stoten

In de categorie waarschuwingstekens kunt u nu ook het waarschuwingsteken “Pas op voor hoofd stoten (ISO 7010)” vinden.

Met dit waarschuwingsteken “Pas op voor hoofd stoten (ISO 7010)” maakt u kenbaar op te letten dat u uw hoofd niet stoot. Dit pictogram kan bijvoorbeeld geplaatst worden in een ruimte met laag hangende objecten, een lage doorgang of donkere stukken in de ruimte, waar eenvoudig het hoofd gestoten kan worden.

Dit pictogram voldoet aan de officiële internationale norm ISO 7010.

Lees meer
Geplaatst door Edwin Bieling

Pictogrammen.nl heeft een nieuw pictogram toegevoegd aan haar webshop.
 

Handschoenen dragen verboden pictogram

 

In de categorie verbodstekens kunt u nu ook het verbodsteken “Handschoenen dragen verboden” vinden.

Lees meer
Geplaatst door Boy van Wandelen